¿Qué és?

L' Associació Ecumènica de Cristians pel Valencià es una entitat que agrupa cristians i cristianes valencians que volen viure la seua fe en el Senyor Jesús en la seua terra, enmig del seu poble, sense deixar de ser valencians, i en una Església on la nostra llengua i cultura siguen dignificades i restaurades com a dons de l’Esperit.

Aquest desig comú s’expressa amb la idea d’inculturació de la fe. La fe cristiana es manifesta en cada poble amb els seus trets propis: la seua llengua, la seua cultura, i el seu caràcter. Aquest fet està present en cada església local, i configura la pròpia catolicitat de l’Església del Crist, que no s’identifica amb una sola cultura o llengua, sinò amb totes, segons s’expressa en el misteri del Pentecostés.

L'Associació Ecumènica de Cristians pel Valencià va ser creada l’any 2011 i continua l’esperit que des de 1994 va animar la Coordinadora de Col.lectius Cristians Valencians, i té com a fins:

En la present web s’ofereix informació i recursos per a aquelles comunitats, grups, parròquies, persones que vulguen avançar en la vida religiosa cristiana, en qualsevol de les seues confessions, viscuda i expressada en valencià.

L' Associació Ecumènica de Cristians pel Valencià